OKTATÓINK

Gaál Nikolett

 

    Alk. környezetkutatóként kicsit vegyésszé, biológussá és geográfussá váltam egyszerre, míg meteorológusként matematikussá és fizikussá. Ekkor értettem meg, hogy ez így komplett egész, amikor a tantárgyakat habár külön-külön tanulom, de mégis egymásra épülve egy komplex rendszerként látom a természettudományokat.
    Hosszú évek óta dolgozom ki diákjaimmal a matematika felvételiket és a különféle természettudományi tantárgyakból az érettségi feladatsorokat közép- és emelt szinten. A tantárgyakat egymással vegyítve próbálom nekik átadni azt a komplex látásmódot, hogy ne ragadjanak le egy adott tárgynál, hanem rögtön kössék a következőhöz.
    Boldoggá tesz megmutatni nekik, hogyan lehet leegyszerűsítve, de hatékonyan tanulni, maximális tudásra szert tenni, majd eredményesen levizsgázni.
    Fontos számomra, hogy az ifjabb korosztállyal is megszerettessem a természettudományokat, segítsem a komplex és logikus gondolkodásuk fejlődését és átsegítsem őket a fennálló és felmerülő tanulási akadályaikon. 

Gaál Nikolett

okl. meteorológus, alk. környezetkutató,
természetismeret – környezettan tanár,
life-, business és ifjúsági coach,

a GAIA Természettudományi Oktató és Fejlesztő Központ 
alapítója, és vezetője, MATEMATIKA és FÖLDRAJZ oktatója

15844808 376578752688522 59599317751169600 o

Andorai Péter

DSC0049

 Az ELTE BTK magyar szakán végeztem, és már akkor is érdekelt a tanítás, de egy merész húzással elvégeztem a Madách Musical Tánciskola zenés-színész képzését, és utána ezen a vonalon működtem tovább, illetve működöm jelenleg is. A több lábon állás mindig is a személyiségem része volt, nagyon sok minden érdekel, és ezért több oldalamat is igyekszem csiszolni, mindig szeretnék fejlődni és szeretnék másokat is segíteni a fejlődésben. Ezért is döntöttem úgy, hogy szeretnék tanítani, segíteni a megértésben, a látásmód elsajátításában, hogy ezeken keresztül megszerettessem ezt a szép és nemes tantárgyat.

 
A magyar nyelv és irodalom a mindennapjaink része, még ha sokszor ez fel sem tűnik. Fontos, hogy helyesen beszéljünk és írjunk, hiszen ilyen ritka és egyedi nyelvet nem szabadna helytelenül és felszínesen használni. Ezenkívül szeretném, ha érdekes lenne az irodalom is, hogy a gyerekek megszeressék a könyveket és a klasszikus műfajokat is, mert ez gazdagítja a személyiséget, a lelket, és sokszor segít eligazodni az élet során. Nézőpontokat kínál egyes helyzetekre, és sokkal tisztábban láthatjuk a jelent és a jövőt is, ha megértjük, hogyan láttak, hogyan gondolkodtak régen. Ez pedig csakis a nyelven és az irodalmon keresztül ismerhető meg igazán.

Andorai Péter

okl. bölcsész, zenész-színész, előadóművész,
a GAIA Természettudományi Oktató és Fejlesztő Központ 

4-, 6-, 8- osztályos gimnáziumi MAGYAR felvételi felkészítők oktatója

Jandrasics Zsófia

Kepernyofoto 2022 04 27 17.41.56

   Gimnazista koromban is már a biológia volt a kedvenc tantárgyam, jártam fakultációra és emelt szinten érettségiztem belőle.

Nagyon szerettem a tanáromat és mindig arra vágytam, hogy egyszer én is taníthassak. Az egyetemre való jelentkezésnél mégis a kutatói vonalat választottam.

Elvégeztem az ELTE Biológia szakán az alapképzést, majd a mesterképzést is. Szakirányom az immunológia, a molekuláris biológia és a mikrobiológia. A szakdolgozatomat is immunológia témában írtam, a gyakorlatot pedig a Semmelweis Egyetem egyik Kutatólaborában végeztem.

Nagyon szerettem a laborban dolgozni, nagyon izgalmas volt, de hiányzott az, hogy azt a tudást megosszam másokkal. Mindig is szerettem gyerekekkel foglalkozni, szerettem másokkal megszerettetni a biológiát. Sokakat korrepetáltam és készítettem fel érettségire, ilyenkor jó volt látni az eredményt, jó volt hozzájárulni valamivel a céljaik eléréséhez. Éppen ezért végeztem el később az ELTE-n a tanárképzést, ahol bebizonyosodott számomra, hogy gyerekek közt van a helyem, hogy megismertessem velük a biológia szépségeit. Azóta is tanárként dolgozok.

Jandrasics Zsófia

okl. biológus (immunológia, molekuláris biológia és mikrobiológia szakirány)
okleveles biológia tanár,

a GAIA Természettudományi Oktató és Fejlesztő Központ 
közép- és emelt szintű BIOLÓGIA érettségi felkészítőjének oktatója

Dr. Kardos Levente

 

Középiskolai kémia-környezettan tanárként végeztem 2003-ban, azóta is folyamatosan tanítok és vállalok korrepetálást, felkészítést kémiából minden szinten. 

2005-ben vízminőségvédelmi környezetvédelmi szakember másoddiplomát szereztem. 

2012-ben pedig doktori fokozatomat Környezettudomány-Környezetkémia szakterületen védtem meg. 

Kutatási témám a környezetkémiai (vízkémia, talajkémia) folyamatok és ezek oktatása, valamint környezettechnológiai (szennyvíztisztítás) fejlesztések.

Hosszú évek óta sikeresen készítek fel diákokat a középszintű és az emelt szintű érettségire. Legkedvesebb területem a kémiai számolási feladatok és ezek oktatása.

Dr. Kardos Levente

okl. vízminőségvédelmi környezetvédelmi szakember,
kémia – környezettan középiskolai tanár,
a GAIA Természettudományi Oktató és Fejlesztő Központ 
közép- és emelt szintű KÉMIA érettségire felkészítő tanára

Kardos Levente tablokep

Szabó Zsófia

Szabó Zsófia okl. geológus, víz-környezettan szakirány természetismeret – környezettan tanár,

      Speciális matematika tagozatos gimnáziumba jártam, ahol mélyen elültették bennem a megismerés és a gondolkodás iránti vágyat. Még gimnazistaként kezdtem el matematikát korrepetálni, amelybe rengeteg örömömet lelem.

     A több, mint 30 év alatt a felkészítések mellett rengeteg számolás vagy egyéb nehézséggel küzdő gyermekkel találkoztam, és próbáltam segíteni nekik. Később pedig a Geológus diplomámra ráépülő tanár szakot is elvégeztem. Időközben 4 gyermekem született, akiknek a felnevelése szintén rengeteg élménnyel, tapasztalással gazdagított, bizonyosan jelentős mértékben erősítették a pedagógusi vénámat.

     Nagyon szeretek tanítani, izgalmas kihívásként élek meg minden gyermeket, hogy a vele, velük való munka során megtaláljam a hozzájuk vezető utat. Szeretem felkelteni és kielégíteni a kíváncsiságukat a természet különböző csodái iránt, tudást és praktikákat adva a kezükbe látom, ahogy magabiztosabbá válnak.

 

Szabó Zsófia

okl. geológus, víz-környezettan szakirány
természetismeret – környezettan tanár,

a GAIA Természettudományi Oktató és Fejlesztő Központ 
8-osztályos gimnáziumi matematika felvételi felkészítőjének oktatója

ÉRTESÜLJ LEGÚJABB TANFOLYAMAINKRÓL

Örömmel várjuk megkeresésed 
hétfőtől péntekig reggel 9 órától este 18 óráig.
Vagy írj nekünk emailt és a lehető leghamarabb megpróbálunk válaszolni rá!
Figyelmedbe ajánljuk, hogy érdemes hírlevelünkre feliratkoznod, hogy a leghamarabb értesülhess a legújabb tanfolyamainkról.
Gaia poses work v01 02
Tanfolyam feliratkozás