ALAPÍTÓ

Szia,

ÜDVÖZÖLLEK A TERMÉSZETTUDOMÁNYOK VILÁGÁBAN!

   Gaál Nikolett vagyok a Gaia Természettudományi Oktató és Fejlesztő Központ alapítója és vezetője. 

  Bízom benne, hogy segítségedre tudunk lenni természettudományi képzéseinkkel.

  Az Oktató Központot  a gyerekek és kamaszok komplex természettudományos látásmódjának fejlesztésére hoztam létre. 

  Szeretném támogatni a fiatalokat abban, hogy elsajátítsák azt a tudást, melyben felismerik, hogy a természetben minden mindennel összefüggő élő rendszert alkot és kinyíljon a szemük a természet  csodái felé. 

 

 

 

Gaál Nikolett

dipl. meteorológus, dipl. alk. környezetkutató,
természetismeret – környezettan tanár,
dipl. általános és családügyi mediátor, kamaszcoach,
dipl. gyógynövényalkalmazási szakember, okl. fitoterapeuta,
a GAIA Természettudományi Oktató- és Fejlesztőközpont 
alapítója és vezetője, matematika és földrajz oktatója

15844808 376578752688522 59599317751169600 o

Én bizony METEOROLÓGUS leszek 🙂

  Még a gimnázium legelején eldöntöttem, hogy meteorológus szeretnék lenni. Így tudatosan készültem már a kilencedik osztály év végén arra, hogy majd emelt szinten érettségizzek. A földrajzot választottam, mert általa számos természeti jelenséget részletesebben megismerhettem. Ezt követően felvételt nyertem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Környezettan BSc. szakára, amelyet elvégezve alk. környezetkutató képesítést vehettem át. Innen tudtam tovább menni az ELTE Meteorológus MSc. szakára, ahol időjárás előrejelző szakirányon diplomáztam kiváló eredménnyel.

     Alk. környezetkutatóként kicsit vegyésszé, biológussá és geográfussá váltam egyszerre, míg meteorológusként matematikussá és fizikussá. Ekkor értettem meg, hogy ez így komplett egész, amikor a tantárgyakat habár külön-külön tanulom, de mégis egymásra épülve egy komplex rendszerként látom a természettudományokat. 

 

 

Kutatásaim, publikációim és díjaim

      Az egyetemi éveimet a kutatás töltötte ki. Még a BSc-s éveim alatt elkezdhettem kutatómunkámat. A meteorológiának mindenképp egy olyan veszélyes időjárási helyzetekkel foglalkozó területére szerettem volna kerülni, amely sem Magyarországon, sem pedig világszinten nem volt még annyira jelentősebb kutatás tárgya.

     Kutatómunkámat többször is bemutathattam budapesti és Országos Tudományos Diákköri Versenyeken, ahol több alkalommal is első vagy dobogós helyezést értem el. Később Köztársasági Ösztöndíjban részesítettek és megkaphattam az ELTE Természettudományi Karának Kiváló Hallgatója elismerést is. Többször publikálhattam tudományos folyóiratokban magyar és angol nyelven, poszterrel szerepelhettem külföldön tudományos konferenciákon vagy éppen tudományos intézményekben tarthattam előadást magyar vagy angol nyelven. Az egyetem végén a legnagyobb elismerésben részesülhettem, hiszen átvehettem a legkiemelkedőbb bemutatott kutatómunkának járó Hille Alfréd díjat a Magyar Meteorológiai Társaságtól. 

Szeretek tanítani! 🙂

     De valami nagyon hiányzott. Még pedig a gyerekek és a tanítás. 

     Mindig is szociális beállítottságú voltam, szerettem emberekkel és főleg gyerekekkel foglalkozni. Először rátaláltam a jelenlegi kutatási területemre, a humánmeteorológiára, és később ezzel párhuzamban elkezdtem magánórákat tartani diákoknak a különböző természettudományi tantárgyakból, amire az adott diáknak éppen szüksége volt.

     Hosszú évek óta dolgozom ki diákjaimmal a matematika felvételiket és a különféle természettudományi tantárgyakból az érettségi feladatsorokat közép- és emelt szinten. A tantárgyakat egymással vegyítve próbálom nekik átadni azt a komplex látásmódot, hogy ne ragadjanak le egy adott tantárgynál, hanem rögtön kössék a következőhöz. 

     Szívügyem megmutatni nekik, hogyan lehet leegyszerűsítve, de hatékonyan tanulni, maximális tudásra szert tenni, majd pedig eredményesen levizsgázni.

Akkor most inkább pedagógus leszek! 🙂

Szerettem volna tudásomat a pedagógia területén is elmélyíteni, hogy ismereteimet még hatékonyabban tudjam a gyerekeknek átadni. Lehetőségem nyílt a meteorológus diplomámra ráépülő természetismeret – környezettan gimnáziumi tanár szakot az ELTE-n elvégezni, melyet kitüntetéses diplomaként vehettem át.

     Ezt követően egy több, mint 10 éves álmomat megvalósítva hoztam létre a GAIA Természettudományi Oktató és Fejlesztő Központot, amelybe a teljes szívem és lelkem benne van. Szeretném, ha a hozzánk járó diákok valódi kis természettudományi szakemberekké válnának, vagy tőlünk kikerülve, később akár minket is túlszárnyalnának. Szeretném felkelteni a figyelmüket a természet csodái iránt és népszerűsíteni közöttük és általuk a természettudományokat. Nagyon szeretek kirándulni, túrázni és a természetbe lenni. Több, mint 100 magyarországi tanösvényt jártam eddig már be országszerte, így a kis országunk természeti értékeit mélyebben is megismerhettem. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek is néha maguk mögött hagyják a digitális világot és ismerjék meg Magyarország természeti értékeit. Emiatt kisebb túrzásokat, kirándulásokat és erdei iskolákat is szervezünk számukra, ahol kisebb természettudományi kísérleti eszközöket is kipróbálhatnak, illetve tájékozódni is megtanítjuk őket. 

 

Fontos számomra a szeretettel, motivációval és inspirációval teli beszéd 

     Számomra nagyon fontos a megfelelő kommunikáció mind a gyerekek, mind a szülők felé, mind pedig a saját életem során.  Ezért számos kommunikációs tréningen (asszertív, erőszak mentes) vettem részt az elmúlt évek során.  Később Life- és business coach képesítést szereztem, melyet egy kis idő elteltével kiegészítettem az ifjúsági coach továbbképzéssel is, hogy még hatékonyabban tudjam támogatni a kamasz korosztályt. Többször tapasztaltam már a diákok körében, hogy habár lelkiismeretesen és kiválóan felkészültek a felvételikre és érettségikre, mégis elizgulják azokat és emiatt nem úgy teljesítenek, ahogy szeretnének. Nem csoda, hiszen sokuk számára ezek az első nagy megmérettetések. Ezért minden felvételi és érettségi előtt 3 órás Stresszkezelő minitréninget tartok számukra díjmentesen, mert úgy érzem ahhoz, hogy ismereteiket megfelelően elő tudják hozni a megmérettetés napján, ahhoz nem csak tudás, hanem mentális felkészítés is szükséges.

Ha érdekel a meteorológia olvasd a cikkeimet a Turista magazinban 🙂

    A gyerekek tanítása mellett meteorológusként dolgozom a Magyar Természetjáró Szövetségben. Cikkeimmel találkozhatsz a Turista magazinban, vagy a honlapjukon.

Szeretettel várlak és várunk Benneteket! 🙂 

Hírlevél feliratkozás