Belső béke iskolai projektnap MANDALÁKKAL

Nemrég, egy nagyon kellemes eseményben volt részem, szívesen megosztanám Veletek is 💖

🤗 Nemrég kaptam egy váratlan örömteli megkeresést a Fürkész Innovatív Általános Iskolától, hogy szeretettel meghívnának, mint hivatásos mandalafestőt a 8. osztályos és alsós gyerekek számára szervezett 6 hetes BELSŐ BÉKE projektnapra, a mandalákról mesélni nekik.

💎 Immáron 10. éve dolgozom mandalafestőként a magánéletemben, először hobbynak indult, aztán szerelemmunkává alakult, melyet számos kiállításon és vásáron megmutathattam már 💖. Munkám során legtöbbször üvegre festek üvegfestekkel, 3D-ós technikával, melyet Swarovski kristályokkal, ásványokkal esetleg fényképekkel díszítek.

🧘‍♀️Hatalmas boldogság számomra, hogy vannak olyan iskolák, amelyek már kisgyermekkortól figyelmet fordítanak a gyerekek stresszmentes életére, és projektnapok segítségével megtanítják nekik, hogyan kell ellazulni.

 

☺️Beszélgettünk a mandalákról, hogyan alakultak ki a különböző vallásokban, a rózsaablakokról, a természetben hol jelennek meg, hogyan kell őket jól elkészíteni, hányféle technika létezik (igyekeztem minél többfajtát bemutatni :)). Arról, hogy a művészet mennyire el tud minket lazítani, feltölteni és békére lelhetünk általa.
🙏Hiszen ha önmagunkban béke van, és minél több békés ember találkozik és együtt van, akkor talán a világ is békésebbé válhat.
🖌Vittem számukra saját tervezésű, grafikussal kiviteleztetett mandalákat színezni, amit nagyon élveztek.🥰
🙏Meglepetésemre igencsak érdeklődő kérdéseket kaptam a színekről, formákról, szimbólumokról és a legújabb természettudományi kutatásokról, így hát beszélgettünk mindenről, ami csak érdekelte őket.

🧮 Jelenlegi életemnek egy jelentős részét matematika oktatással töltöm, amikor meg nem, akkor a matematika egy másik ágával, a geometriával és szakrális geometria kutatásával foglalkozom, mandalákkal. 😊

🖌 Ha elfáradok a matekképletekben esténként nekiállok festeni, az lenyugtat és feltölt.

🙏 Hiszem, hogy a gyerekeknek már a korai életkorban fontos megtanítani, hogy a sok bal agyféltekés tanulás mellett, hogyan tudják elcsendesíteni az elméjüket. Megmutatni nekik, hogy a jobb agyféltekéjüket is különböző technikák segítségével aktivizálni tudják.

🏅Hiszen ezáltal kiegyensúlyozottabbak és tehetségesebbek lehetnek, akár a jövő híres kutatóivá is válhatnak.

🧘‍♀️A napot egy rövid Mandala relaxációval zártuk, mely feltöltötte őket és hatalmas élmény volt számukra.

💖💖💖 Számomra pedig az egész délelőtt egy fantasztikus élmény volt, köszönöm a meghívást.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük